söndag 22 december 2013

När fjärde ljuset brinnerGeeky advent av Alex Weber

Fjärde advent och undantaget julkorten så känns det som om läget inför jul är under kontroll. Jag har skickat hela fyra julkort i år med hjälp av postens "Riktiga vykort" som gör om digitala bilder till riktiga bilder. Det är kul att kunna skicka en bild som passar mottagaren. Mormor får t. ex en bild på henne och barnbarnen från den gemensamma semestern i somras. Men jag har helt enkelt inte tagit så mycket bilder som jag brukar, kanske kan jag ta någon bild på barnen i jul och skicka nyårskort istället....
Sen kanske jag gör en sillinläggning eller två till eftersom jag köpte två förpackningar 5-minuterssill för mycket men jag gillar sill så det ska nog inte blir så mycket rester över.
I helgen bakade jag eget vörtbröd för första gången också. Limporna blev lite platta men det smakade gott! Dessutom tog jag i extra mycket russin för det gillar jag.
Idag när solen sken blev det en lång promenad för att tanka lite D-vitamin och göra av med lite energi inför de kommande dagarnas frosseri i mat och dryck...


Veckans utlottning


Vinnare av julig choklad blev Linda med bloggen ReThink Design, grattis! Hennes recept på farmors julgodis låter väldigt gott!

Det här receptet kommer från min farmor Brita och kallas helt enkelt för farmors julgodis.
5 dl socker
2 dl grädde
50 g smör
2 msk kakao
Kokas i 10 minuter under omrörning. Vispa till det blir lite kallare, tillsätt 2 dl havregryn. Häll upp i smörad form. Skär inom en timme, låt stelna i rumstemperatur. Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin