fredag 20 december 2013

Den svåra konsten att begränsa sig

 Det är ingen lätt sak att sätta gränser för sig själv, särskilt så här i jultider men så här helgen innan ju borde det vara dags att trappa ner inför jul inte varva upp och stressa över sista minuten klappar..
Fundera på om det inte räcker med julklappar, fastna inte inte några av alla julklappsfällor. Kommer ni att äta upp all julmat eller hamnar den i komposten efter att ha åkt in och ut ur kylskåpet ett antal gånger? Behöver ni verkligen fler sorters julgodis? Eller som här, den 10 år gamla älsklingsljusslingan gick sönder men behöver vi vekligen ersätta den?
Det är svårt att sätta gränser men det känns bättre efteråt, inte minst i januari då både ekonomiska och bokstavliga svångremmar ska dras åt.

Nu tar jag helg, gör mig lite julte och lyssnar på jullåtar med Johnny Cash!

6 kommentarer:

 1. Skal vel ikke lyve og si jeg er ferdig til jul,men er det så farlig?,-)...nei da... 2 av 3 voksne barn skal være med å arrangere jul for barn som ikke kan feire sammen med sine foreldre så middagen blir i 22-tiden. Vegetarmat og kaker og ingen ting blir kastet. Det litt slitsomme før jul er for meg det kollektive stresset og maset.Fin helg med Johnny Cash(Cash;-) ...& ha en fredelig,god jul!

  SvaraRadera
 2. En annan fördel med att inte köpa de där sista klapparna är att man slipper trängas med alla andra som handlar sina sista(?) julklappar. Otroligt mycket folk på stan. Jag får bara avsmak och blir trött. Jag orkade med en affär igår innan jag åkte hem i stället.

  Hoppas du får en fin och lugn jul!

  SvaraRadera
 3. Ja det är lätt att dras med i hysterin... Och ju mer man handlar desto mer kommer man på att behövs... och vice versa, när man inte handlar så avtar behovet ganska snart... Tycker ändå vi hittade lagom nivå i år... Både på julklappar, pynt och mat... Skönt!

  SvaraRadera
 4. Vi äter upp varenda smula av julmaten, inget överflöd och duktiga på rester. Vi äter inte varje sort precis på julafton, sparar jansson till juldagen, för barnen gillar det ändå inte :)

  SvaraRadera
 5. Jag har svårt att begränsa mig vad gäller julmaten, bara en sillinläggning till :-)

  SvaraRadera
 6. jag har inte köpt en enda julklapp. Har bakat en massa saffransbullar och julgodis. Bara tagit det lugnt. Så himla härligt. Julmat ska vi äta hos mina föräldrar. För en gångs skull en perfekt jul!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin