fredag 7 juni 2013

Inredningsfredag: hållbara minihus

Lofted Tiny Texas House

Bild:  seamusholman

"After a generation of having it all and wasting so much, perhaps it is time to consider keeping it small and preserving what we have before we waste more of our limited resources."

Via Life edited fick jag tips om Tiny Texas Houses en byggfirma som specialiserar sig på minihus tillverkade av återvunnet byggmaterial. Företaget ligger i Luling, Texas och deras slogan är "building the future with the past". Deras hus består av 99% av återvunnet material och är dessutom energieffektiva. Vanligtvis är det bara elen, avloppet och isoleringsmaterialet som är nytillverkat.

Företagets grundare Brad Kittel har arbetat med återvunnet och återanvänt byggmaterial de senaste 30 åren och sedan några år tillbaka ägnar han sig huvudsakligen åt att att bygga nytt med återvunna material. Tillsammans med sina kollegor river Kittel gamla byggnader och tar hand om olika typer av byggmaterial. Genom åren har de samlat på sig en ansenlig mängd byggnadsmaterial som man kan köpa om man exempelvis vill bygga ett eget återvunnet hus.Men man behöver ju inte åka hela vägen till Texas för återvunnet byggmaterial. Bara här i Göteborgsområdet kan man besöka Kretsloppsparken eller varför inte Nääs. Blocket är också en utmärkt källa till begagnat eller nytt byggnadsmaterial som blivit över eller helt enkelt inte fallit de nya ägarna i smaken.

2 kommentarer:

  1. När mina barn har flyttat hemifrån så ska jg köpa ett litet hus. Så mycket mer lättskött det hade varit och så skulle man kunna hålla fokus på det som är viktigt.

    SvaraRadera
  2. Det finns de som bor i husvagn, båt, länge... Sonen bor för tillfället i en grotta för tältet blåste sönder....

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin