fredag 6 januari 2012

Inredningsfredag: ett hem fyllt av fynd och fiffiga lösningar

Via the Non-consumer Advocate fick jag tips om ett fantastiskt lägenhetsprojekt i London.Det händiga paret Kresse Wesling och James Henrit har förvandlat ett tomt skal till en lägenhet fylld av fantastiska fynd och fiffiga återvinningslösningar. Eller vad sägs om en dörrmatta av återvunna brandslangar? Med hjälp av Freecycle, loppisar, den brittiska motsvarigheten till Blocket samt grovsopefynd har det skapat ett högst personligt hem där sängen och garderoben är tillverkad av gamla byggnadsställningar, diskhon hittad i skogen och fåtöljen har ursprungligen varit en vintunna.
Även om inte alla lösningar är i min smak så är det en bra påminnelse om att man inte behöver köpa nya saker för att få ihop ett hem.

Här är en länk till originalartikeln där du kan se bilderna.

Elvis + Kresse

Bild: By [re]design

Nu driver paret en firma med samma namn där de säljer väskor och accessoirer av återvunna brandslangar. De säljer t.o.m en cykelväska till Bromton.

5 kommentarer:

 1. Häftigt, även om jag precis som du skriver inte tycker att det precis är min stil. Verkligen ett personligt hem!

  SvaraRadera
 2. Verkligen en personlig stil.
  Hoppas 2012 blir ett bra år för dig.
  Dina inlägg är inspirerande så det spelar ingen roll att de i perioder kommer färre inlägg, det är bättre att skriva när lusten och tiden finns.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 3. det gäller att båda gillar stilen

  Har man gott om pengar, kan man blanda se senaste vit(?)varorna med gamla brädor, men har man ont om pengar, skulle man knappt ens kommit på idén...

  SvaraRadera
 4. Gillar tanken...min mamma gör mattor av gamla cykelslangar blandat med annat material, av gamla vhsband (innehållet), innehållet i bag-in-box lådorna och annat spännande. Det blir så läckert! Kul med nya återvinnande idéer även om jag inte heller kan säg att jag köper allt ;).

  SvaraRadera
 5. Hannele, ja - det är väl enklare om man har ett val men de verkade även ha fyndat sina vitvaror.
  Anonym - det låter jättespännande, du får gärna kommentera eller maila mer info!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin