måndag 3 oktober 2011

Matmåndag: Fika och gör skillnad i år igen!

Cup of tea

Under september månad har jag tagit en bloggpaus då det var en tuff månad med en hel del sorger och bedrövelser. Under oktober kommer jag att börja blogga så smått igen. Idag blir det lite reklam för årets rättvisefika som går av stapeln den 19 oktober mellan klockan 08.00-20.0. Då tävlar Sverige, Norge, Danmark och Finland återigen om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag.
Det är nu tredje året i rad som Fairtrade Challenge arrangeras. Målet är att en halv miljon människor ska fika med Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag.
Samtidigt som du dricker Rättvisemärkt kaffe eller te, äter Rättvisemärkt choklad eller frukt, bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Du kan delta som privatperson, organisation eller företag. Antingen ordnar du en egen fikapaus eller så letar du upp en Fairtrade Fika som någon annan ordnar. Här kan du se om någon arrangerar en Fairtrade Fika nära dig.

Precis som tidigare år är reglerna enkla. Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 19 oktober där minst en Fairtrade-märkt produkt serveras får vara med i utmaningen. En fikapaus kan ordnas var som helst - i din skola, på din arbetsplats, i din kyrka eller organisation, på stan eller hemma i soffan med familj och vänner.Varje Fairtrade Fika har en sorts fikamästare. Det är fikamästaren som ser till att fikapausen anmäls här på webbplatsen och att resultatet räknas och registreras efteråt.

Alla vinner
Fairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att engagera sig själv och andra och sprida information om Fairtrade. Det finns också fina priser att vinna i  olika tävlingar som största fikapaus, bästa bilden, roligaste fikapausen, etc.
Fairtrade Challenge är en del i Fairtrades årliga kampanj Fairtrade Fokus som pågår mellan den 10 och 23 oktober (v41-42).

2 kommentarer:

  1. Kul att du är igång och bloggar igen. Jag läser det mesta, inspireras ibland, men kommentarar bara sällan.

    SvaraRadera
  2. Måste bara säga, en blogg om konsumption? Intressant! Du har nu en ny läsare =)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin