lördag 2 april 2011

Go-refill


Varje år används 4,5 miljoner take away-muggar i Göteborgs innerstad. Många av dem hamnar i de skräphögar som årligen kostar 90 miljoner kronor att städa bort från gatorna.

Go-refill är ett samarbetsprojekt mellan Göteborgs Stad genom Trygg, vacker stad, Göteborg & Co och ett antal lokala caféer och restauranger. Go-refill introducerades på kulturkalaset förra året och målet är att minska nedskräpningen av engångsmuggar på stan. Go-refill är visserligen tillverkad av plast men av polypropen-plast, en 100 % nedbrytbar plast som ändå räknas till en av de mest miljövänliga plasterna.
Tanken är att man ska fungera som en ambassadör för ett renare Göteborg med en go-refill i handen. Dessutom får man rabatt eller ett erbjudande varje gång man fyller på sin Go-refill. Jag brukar sällan uppmana till inköp via den här bloggen men är man en stor latte take-away konsument kan det här vara en bra investering. Muggen finns att köpa på en rad olika kaféer runt om i stan samt på Returhuset i Alelyckan. Kolla Go-refills FB-sida för andra aktuella erbjudanden.

Är du GP-prenumerant? Just nu har Läsvärdet ett erbjudande där man bara betalar 39 kr (ord pris 59 kr) för sin kopp.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt att man fått med caféerna på detta! Även om jag har en sådan här mugg känns det alltid lite fel att dra fram den på ett café och be att få den fylld - och till vilket pris? etc. Är det bestämt så här så känns det mycket enklare att ta fram muggen och det är ju vad jag egentligen vill göra. Underbart! :)

  SvaraRadera
 2. Vad härligt! Man blir helt lycklig när såna initiativ lyckas :-)

  SvaraRadera
 3. Annars har jag hört talas om en skitsmart uppfinning som heter "termos". Att köpa medsig kaffe to-go varje dag känns väl som ett rätt halvtaskigt konsumtionsminskningsval oavsett mugg tänker jag.

  SvaraRadera
 4. Tove - visst är termos en bra uppfinning men även om jag inte själv är någon lattedrickare kan jag se en klar förbättring rent miljömässigt om de som köper kaffe på väg till jobbet eller liknande väljer en go-refill.

  SvaraRadera
 5. Hej Ann-Christin!

  Jättekul att du tycker om go-refill. Vi har länkat till dig på vår Facebook-sida "go-refill". Hör gärna av dig om du vill hitta på något kul tillsammans med oss! Hälsar vi som samarbetar kring go-refill

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin