tisdag 30 september 2008

Barn = prylar?

Bild:by Patrick Q

Jag har alltid skojat om att hur att bli småbarnförälder är den ultimata prylsporten.Skämt åsido så behöver det inte bli dyrt. Mycket kan lånas eller köpas begagnat. Det kan vara en bra idé att låna den första barnvagnen så att man får lite tid på sig att se vilken typ av vagn man behöver. Eller så kanske man får ett barn som hatar att ligga i vagn och bara vill sitta i Babybjörn eller liknande, då kan det nog vara lite trist att ha lagt ut många tusen kronor på en dyr vagn med matchande åkpåse, skötväska och parasoll...
Hos the Simple Dollar finns det en bra guide till hur man kan spara pengar trots att man har fått barn, A Visual Guide to Saving Money with a Baby.
Själva håller vi på att göra oss av med de barn- och babyprylar vi inte längre behöver. Förmodligen hamnar en del saker på Blocket, en del på Freecycle och det som inte vänner och bekanta är intresserade av går till Myrorna eller välgörande ändamål.
I oktober skall jag prata om konsumtion och köpstopp i Kungsbacka i samband med Babyboom, en utställningen om föräldraskap. Vad tycker du att jag skall ta upp?

5 kommentarer:

 1. Kanske nåt om att alla prylarna ju knappast är till för barnen utan för föräldrarna. Det är så lätt att skylla på att man vill "unna" sina barn det ena och det andra och så är det egentligen föräldrarnas egen köplust och högt utvecklade habegär som slagit till.

  SvaraRadera
 2. En sak jag har tänkt på är att man ofta skaffar prylar för att man tror att det ska underlätta. Men ganska ofta blir det i stället extra jobb med mer saker! Till våra tre barn använde vi till exempel aldrig nappar eller nappflaskor och slapp därmed en massa besvär. Till exempel att inte glömma att ta med sig nappflaska när man är bortbjuden eller på resa, att leta efter försvunna nappar när barnen ska sova och sist inte minst så slapp vi den där perioden som verkar så jobbig i många andra familjer, nämligen när barnen ska vänjas av med napp och nappflaska.

  SvaraRadera
 3. Bern behöver verkligen inte vara dyra före skolålder. Man kan byta, låna, köpa begagnat, vi gjorde av med hälften, vad Konsumetverket rekommenderade.

  Och maten, jag tror inte jag köpte många barnmatsburkar. Vaffö tror många småbarnsföräldrar att potatisen pu burk är bättre än den man kokar hemma...?

  SvaraRadera
 4. Väldigt många (kvinnor) är intresserade av shopping (no kidding...). Att få barn är en lysande möjlighet att helt legitimt expandera denna hobby ytterligare. Dessa når du aldrig med köpstoppstankar.

  Övriga gör nog redan det mesta "rätt"...

  Pessimist - jag?

  SvaraRadera
 5. Handla när du behöver det, inte förr!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin