måndag 27 augusti 2007

Tema barn!

Magic Wand

Bilden "Magic Wand" är tagen avAllogist med Creative Commons Licens

Igår efterlyste jag lillasysters försvunna minikånken. Jag kan nu rapportera att den är återfunnen! Jag fick ett trevligt telefonsamtal som tipsade om att ryggsäcken hängde på staketet utanför Konsum i Höör. Jag ringde Konsum som hade lite ont om personal för tillfället men som skulle försöka att hämta in den. Ytterligare några timmar senare ringde gammelmormor och berättade att väskan med innehåll hängde på tork hemma hos henne och att hon skulle skicka upp den till Göteborg snarast!

Denna vecka tänkte jag testa att ha en temavecka, jag kommer att fokusera på barn och barnfamiljer. Så här är det tänkt att bli:

Tisdag: Gästinlägg - Does Your Child Need To Downshift?
Onsdag: Lek & leksaker
Torsdag: Barnrum & Boende
Fredag: Vettigare vardag
Lördag: Lördagskul
Söndag: ännu ej bestämt

Många väljer att leva ett enklare liv för att de vill ha mer tid och enerig över till barnen. Jag tror inte nödvändigtvis att man behöver flytta ut på landet för att leva ett grönare och enklare liv. För vissa är det kanske en bra lösning men för vår familj passar det bättre att bo i lägenhet (minimalt med underhåll och trädgårdsskötsel) och i stan (ingen bilpendling). Det finns inga patentlösningar utan det är upp till var och en att komma fra till vad som passar bäst.

Läs mer!

3 kommentarer:

  1. Så roligt när man kan få tillbaka sina saker :)

    SvaraRadera
  2. Vi har gjort liknande val: bostadsrätt i form av radhus med pytteliten gräsmatta. Perfekt! I stan förstås = nära jobb och dagis. Vi bor i en liten stad men har båda turen att ha arbete här. Annars är det vanligt att en av föräldrarna pendlar till grannstaden. Jag inbillar mig att det på många sätt är enklare att leva enkelt i stan än på landet. Men den romantiska bilden av ett liv på landet har jag kvar. Tystnaden och närheten till naturen!

    SvaraRadera
  3. Vilken kul idé med veckotema och gästskrivare! Och vilken tur med ryggsäcken. Det får mig att tänka att förutom namn så borde jag börja märka med telefonnummer på lillans (och sambons) viktiga grejer. Jag har funderat på vilka teman jag vill läsa hos dig, men jag kan faktiskt inte komma på något bra... du skriver ju redan om så intressanta saker. Kanske kan du spinna vidare på fördelarna med att bo i lägenhet... och sen dra fördelarna med villa (som egenodlat och närmare natur).

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin