onsdag 29 augusti 2007

Tema barn: Lek & leksaker

A full with toys living room is our kids' heaven!

Bild: Theo B

Ju äldre barnen blir dessto mer leksaker blir det här hemma. Nu har våra barn inte så där jätte mycket grejer men ändå så känns det som om de bara leker med en bråkdel av sakerna. Allra populärast just nu är dels deras böcker och dels några sopbila rmed tillhörande återvinningskärl. Där man man snacka om att lära genom lek.
I USA har man den senaste tiden haft många sk. recalls, leksaker som har dragits in från marknaden då de bl. a har visat sig vara hälsofarliga för barn (och även vuxna kan antas). Även i Sverige har vissa leksaker återkallats, t. ex en leksaksbil kallad Schassen, en figur ur filmen "Bilar"och Polly Pockets med farliga magneter. Helt plötslig är man glad för att barnen i princip bara får leksaker vid födelsedagar och i julklapp, även om det också kan bli för mycket.

Håll ordning på leksakerna!
Unclutterer tipsar om ideas for managing your child’s toys och baby toy alternatives
Det kan vara bra att lära barnen rensa bland leksakerna inför jul och födelsedagar för att göra plats för nytt. Jag pratar med mina barn om att ge bort leksaker som inte är roliga längre till barn som inte har några leksaker.

Håll barnen sysselsatta!
Låt barnen hjälpa till hemma! Mina barn vill gärna agera hjälpkock och laga mat. Det kan ibland vara lite stressigt att övervaka dem när man bara vill få fram maten på bordet snabbt men de tycker verkligen att de är så kul. Real Simple har en lista över Age-Appropriate Kitchen Tasks for Kids (från 5 år och uppåt).

För regniga dagar
Hos Real Simple hittade jag tipset om att göra i ordning en "aktivitetslåda". Man fyller helt enkelt en låda (t. ex en skokartong) med bra pysselmaterial som bomull, tejp, glitter, toalettpappersrullar, pärlor etc. Jag har själv en hylla i klädkammaren med saker play-doh, färg och kritor.

Läs mer!
Can't they recall a toy because parents hate it? Hos oss händer det ofta att batterierna "tar slut" om det är leksaker som låter mycket.
Avoid Lead By Making (or Buying) Homemade Toys
Leksaker återkallas - Leksakstillverkaren Mattel drar tillbaka leksaker som innehåller bly och små magneter.
How To: Hack a Toy Chest, by Martha Stewart

Teach Your Kids To Work ;-D

Part I, Whose Job is It?
Part II, Getting Rid of the Clutter
Part III, Let Them Help
Part IV, It Takes Time
Part V, Work Together
Part VI, Learn to Practice


1 kommentar:

  1. Leksakstips:

    Jag skänker våra avlagda leksaker till dagis. Där tar de tacksamt emot det mesta så länge det är helt.

    Bar en hel sopsäck med leksaker till småttingavdelningen för någon vecka sedan och fröknarna sa att det var som julafton för barnen... :-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin