onsdag 28 mars 2007

Vårstädning i garderoben

she wasn't kidding when she said she had nothing to wear

Bilden "she wasn't kidding when she said she had nothing to wear" är tagen av jamelah med Creative Commons licens.

Jag har länge tänkt rensa i garderoben och häromdagen gjorde jag slag i saken. Jag hängde upp alla vinter- och sommakläder på en Rigga klädstång med hjul och rullade ner den till min granne E. Sen fick jag prova alla kläder och hon fick agera hård men rättvis stilpolis. Ut åkte alla noppiga och utslitna eller illasittande kläder. Det blev dessutom även en hel kasse med kläder som skall lagas, tas in, läggas upp etc. E fick ta över ett par caprijeans som passade henne bättre och jag fick låna en klänning som kommer att bli perfekt till Js 30-års fest.

Tyvärr ledde garderobsrensningen även till en smärre garderobskris eftersom det blev väldigt uppenbart vad som saknades - nämligen överdelar... Jag har inga toppar som funkar på jobbet, inte heller känns det så piffigt att komma i fleecetröjor till kontoret. Till skillnad från min förebild Judith måste jag klä mig hyfsat representativt på jobbet och jag har uppenbarligen inte uppdaterat min garderob ordentligt sen jag började jobba efter föräldraledigheten. Inför ett jobbrelaterat projekt har jag kollat upp vilka personal shoppers det finns i Göteborg och det är möjligt att jag tar kontakt med någon sådan för att undvika potentiella [onödiga] felköp.

Behöver du lite garderobsinspiration?
Family Living tipsar om sex enkla steg till drömgarderoben.
How to clean out you closet från E-how
Purge your closet med Missus Smartypants
10 Steps to a Happy Clothes Closet från Get Organized Now som även har ett bra newsletter.
Känner du dig pysslig kan du göra en extreme make-over på kläder du har tröttnat på . Individual Chic tipsar om hur hon gjordeo m en trist och tråkig kostym, Detailing is everything.

Andra "modebloggar" jag läser just nu är:
The Bargain Queen - live lika a queen, spend lika pauper. Bloggar ofta om mode.
Faking good breeding - fashion, beauty and pop culture from a thinking womans perspective

2 kommentarer:

 1. Hej! Hur skall det gå nu när du har köpstopp? Det verkar bra att göra sig av med sådana saker som inte är nödvändigt, men skall du nu skaffa nya kläder?

  Du får se till så att personal- shoppern gillar eko- och rättvisemärkta kläder. Det är inne igen!

  Jag har verkligen inspirerats av dig...håller mitt löfte väldigt bra! Nu är jag inne på tredje månaden med personligt köpstopp.

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Kul att kunna inspirera! Tyvärr måste jag nog köpa lite kläder, jag tror att det kommer att räcka med 3 toppar, varav 1 kofta. Har jag tur kan jag hitta det begagnat! Vi får se hur det går!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin