måndag 26 mars 2007

Frivillig enkelhet

Zen Garden 1024x600 wallpaper

Bild: CyboRoZ

Idag hittade jag en ny intressant blogg, Zen Habits. Bloggen skrivs av en vanligt kille (se nedan) och handlar till stor det om frivillig enkelhet även om han inte använder just det begreppet.

All I am is a regular guy, a father of six kids, a husband, a worker, and a free-lance writer. But I have accomplished a lot over the last year and change (and failed a lot) and along the way, I have learned a lot.

Det första inlägget jag läste var What is truly necessary? A guide to living frugal som innehåller en fel filosifiska funderingar liksom vanliga saker som man kan klara sig utan (kabeltv, snabbmat etc).
Han har även börjat skriva en serie inlägg under rubriken Edit your life. Än så länge finns det tre inlägg i serien, Edit Your Life, Part 1: Commitments, Edit Your Life, Part 2: Your Rooms och Edit Your Life, Part 3: Closets and Drawers. Dessa inlägg är utmärkta verktyg om man vill förenkla sitt liv och tillvaro.
Det som gör den här bloggen läsvärd är att dels att författaren skriver bra, det är bra flyt i inläggen och dels att att alla inlägg är fulla av konkreta tips och råd men inte minst även författarens egna erfarenheter.
Den här bloggen skall definitivt läggas till bland mina prenumerationer via Feedblitz. Feedblitz är verkligen ett bra verktyg för att hålla sig ajour med intressanta bloggar. Jag brukar lägga till alla intressanta bloggar som jag hittar. Om jag efter ett tag inte tycker att inläggen är så läsvärda längre är det enkelt att ta bort dem från bevakningslistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin