lördag 14 juli 2018

Sommartider är semestertider

Sommartider innebär semestertider för mig liksom många andra. I maj skrev jag om årets semesterupplägg. Nu i juli väntar tågluff i Polen för mig och barnen. Vi kommer att ta oss med tåg och färja till Polen. och därefter tågluffa Polen runt under två veckor. Från början hade vi önskat hinna med en avstickare in i både Ukraina och Vitryssland men eftersom det senare är lite krångligt rent visumtekniskt och vi har begränsat med tid som alltid så blir det "bara Polen och Ukraina" i sommar.

Har du några Polen-tips får du gärna lämna en kommentar! Vi planerar att börja i Gdansk och sen fortsätta till Poznan, Warsawa, Krakow, Lviv (Ukraina), Krakow och sen tillbaka till Gdansk för att ta färja hem igen. Barnen har fått i uppgift att researcha Gdansk och Warsawa medan jag planerar övriga ställena. Det blir förhoppningsvis en bra fördelning mellan mat, historia och konst/kultur. I Warsawa väntar blnad annat ett besök på Axe nation...

2 kommentarer:

  1. Vi var i Polen i juni, i en liten ort vid havet. Jastarnia. Läser just nu din bok. Allt gott, Emilia inne på sitt tredje shoppingfria år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jastarnia var ett bra tips! Vi fick verkligen mersmak, både på Polen och Ukraina. Lycka till med tredje året!

      Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin