onsdag 16 mars 2016

Dagens pod- och boktips!Boksondag idag och jag tänkte tipsa om vad jag läser just nu!

Stoner av John Williams
Fick den här boken i pocket av min mamma. Boken handlar William Stoner, som föds i den amerikanska mellanvästern i slutet av 1800-talet. Hans liv ligger utstakat – han ska slita på föräldrarnas gård med den torra jorden. Men Stoner har läshuvud och skickas till universitetet för att bli agronom. När han hamnar på ett seminarium i litteratur ändrar hela hans liv riktning.

Konsten att städa eller The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing, som den heter på engelska, av Marie Kondo. 
Den har legat på nattduksbordet sedan förra året men nu har jag börjat läsa den igen. När det är mycket som händer i livet så är det alltid väldigt avkopplande att rensa lite där hemma.

Trans-Siberian Handbook av Bryn Thomas
Intressant guidebok med  allt från bra packtips till historiska perspektiv på allt från Sibirien till resande i Ryssland (fascinerande att läsa om Kate Marsdens öden och äventyr).

Mitt senaste poddfynd är Optimal finance daily, en systerpodd till Optimal living som jag tipsat om tidigare. Intressanta blogginlägg som är lagom långa och dessutom är ljudet bra! Fler av mina podcasttips hittar du här.

Vad läser du?

4 kommentarer:

  1. Kul med lite nya tips! Gillar Optimal Finance/Living Daily att få inspirerande blogginlägg upplästa när man inte själv

    Jag har också ett boktips hos mig idag:-) men det här boken har du väl troligen inte missat?! http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/veckans-lästips-yes-varför-köper-vi-det-vi-inte-behöver

    SvaraRadera
  2. Min senaste bok är faktiskt Stoner. Jag tyckte om den, men den får mig också att tänka på att det är ganska viktigt att styra sitt liv. För att det är lätt att bara råka hamna någonstans för att det man har gjort under alla åren dittills har lett dit på ett eller annat sätt.

    Nu är det dock trädgårdsböcker på tapeten! :) För oss med liten, liten trädgård vill jag varmt rekommendera Christel Kvants "Den lilla trädgården" eller "Radhusträdgårdar". Så fantastiskt fina och matnyttiga!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin