måndag 13 april 2015

Matmåndag: Ny matmarknad i KöpenhamnHelgen tillbringades i ett mestadels soligt och varmt Köpenhamn där jag ägnade mig åt mat och cykling i goda vänners lag! På lördagen besökte vi Köpenhamns nyaste matmarknad - Kødbyens Mad og Marked som höll öppet för andra helgen i rad. Det är Flæsketorvet i Den Hvide Kødby som förvandlats till Köpenhamns senaste matmecka.Bland de 62 bodarna var det en hel del färdigmat á la Copenhagen Street food,  som jag bloggat om tidigare, men det fanns även möjlighet att handla kött och fisk, bröd, ost samt ekologiska örter och grönsaker.


Marknaden är öppen varje lördag samt första söndagen varje månad, från kl. 10:00 – 18:00. Även om en stor del av besökarna utgjordes av sk. Vesterbro Hipsters så fanns det allt från medelålders svenska turister till danska barnfamiljer och pensionärer på plats.

Jag lyckades även hinna med ett besök på Rebel Foods street market på Halmtorvet. Rebellerna är ett nätverk av olika street food entreprenörer. Med början den här helgen och framöver kommer de köra pop-up street food marknader runt om i Köpenhamn. Håll koll på deras kalendar om du vill prova maten! 

Ett sista kulturtips !
På söndagen cyklade jag ut till Fredriksberg och besökte Cisternerne, den underjordiska konsthallen i det som tidigare var vattencisterner men som tömdes på 1980-talet. Just nu (och fram till den 29 november) ställer skulptören Ingvar Cronhammar, född i Hässleholm, ut sin installation "H". Den består av ljus, ljud och reflektioner och återskapar vattenspegeln i det gamla vattenmagasinet. Som besökarna rör man sig över nylagda gångbroar. Väldigt häftigt men rätt kallt - så glöm inte en extra tröja!

Mer om marknaden
Mangfoldigt madmarked i Kødbyen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin