måndag 5 mars 2012

Årets påskpresent - en KeepCup?

Bild: Esspresso House

Take-away kaffe har varit på tapeten tidigare här på bloggen. Jag har tidigare skrivit om Göteborgsinitiativet Go-refill  men även Colin Beavans ultra cool reusable cup - en vanlig glasburk.
Man kan tycka att fikatrenden är ett exempel på onödig konsumtion men man kan också se det som att det är bättre att lägga pengarna på tjänster/upplevelser än prylar. Man kan t. ex få ganska många koppar espresso för den summan som en bra espressomaskin kostar.

Men idag handlar det om Espresso Houses miljömuggen KeepCup. Den 1 mars lanserade man den första återanvändbara muggen som tillverkats enligt barista-standard ( de passar i professionella espressomaskiner). KeepCup görs dessutom av plast som är fri från BPA(Bisfenol A). Den praktiskt lagda kan dessutom glädja sig år att man kan diska sin KeepCup i diskmaskin – och till och med värma den (utan lock) i micron. KeepCup passar i de flesta hållare på cyklar (och förmodlingen även i bilar).
Fler miljöargument och annan intressant fakta hittar du här .


Själv dricker jag te istället för kaffe men handlar ofta med mig från Espresso House när jag ska åka tåg. Det brukar inte vara något problem att fylla på min vanliga flergångsmugg. SJ däremot brukar inte vilja göra det- Där får man hälla över från en vanlig engångsmugg och då har ju poängen gått förlorad....

2 kommentarer:

  1. Jag dricker bara te och sällan "på språng" men tycker att alla flergångsmuggar är bra muggar. Funderade på att köpa en till kaffedrickande maken inför hans del av föräldraledigheten, men han visade sig inte vara någon "lattepappa". Kanske blir det en senare present, när det blirvarmare ute kanske det blir mer utekaffe för hans del.

    SvaraRadera
  2. Jag har ägt min KeepCup ett halvår nu (trots att jag inte köper takeout dryck ofta) och är väldigt nöjd. De flesta kaféer i UK (kedjor som småfik) tar emot dem och ofta får man någon kronas rabatt. Det är helt idiotiskt mycket papper och plast som går åt till engångsbägarna varje dag! Förhoppningsvis vänjer sig de svenska kaffeförsäljarna vid KeepCups och liknande väldigt snart. Ju fler vi är som använder dem, desto större anledning för dem att göra så!
    http://mystiskt.blogspot.com/2011/11/veckans-foremal-3-keepcup.html

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin