lördag 18 oktober 2008

I love to hate you


Bilden på Allum är tagen av Nouna Andersson

...är inte bara låttiteln på en av gruppen Erasures stora hits, det beskriver även min inställning till köpcentrum. Idag var vi ute i Partille och eftersom vi hade en halvtimma över och dessutom behövde köpa vinterkläder till barnen tog vi en sväng på Allum. Ja, det är jättepraktiskt att kunna handla allt under ett tak, sann powershopping, men så trist, tråkigt och fruktansvärt mycket folk det är. Jag fick ont i huvudet efter 5 minuter och jag insåg att min toleransnivå för sådana här aktiviteter ligger på noll numera efter mitt köpstoppsår. I vilket fall fick vi gjort våra ärenden, alltid nåt, men jag insåg också hur lätt det är att shoppa för mycket vilket ju själva idén med shoppingcenter. Det är så enkelt att "bara gå in i en affär till" på väg ut till bussen eller bilen. Som alltid hittar man ju nåt bra att köpa. Och det är ju därför som det finns mataffär och olika caféer också - du skall inte behöva lämna köpcentret förrän du är mätt, belåten och slutahoppad!


Relaterade inlägg:
Efter köpfesten
Att shoppa ekomode från klädjättarna online och i butik

4 kommentarer:

 1. Jag har bara varit några få gånger på Allum och givetvis inte nu på väldigt länge. Och jag är vääääääldigt glad att slippa. Jag är rätt så säker på att jag kommer att känna som du för fenomenet shoppingcentra när mitt köpstopp är över, "ta-mej-härifrån-känsla" liksom...

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid gillat stormarknader (och köpcentrum), passar bra när man har 4 ungar i släptåget. Det funkar inte i Fina Affärer i stan, trappor och för smala dörrar för barnvagn... Det är så enkelt att bara stoppa en soffa, lite falukorv och ny skjorta i samma kundvagn, går ganska fort.

  Och jag köper nog loss mer, när jag är i stan.

  SvaraRadera
 3. Hatar också köpcentrum på helgen. En tisdagmorgon vid 10-tiden däremot är okej... och eftersom jag ändå handla precis allt på H&M så är besöket snabbt avklarat :-D

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu har jag läst din bok som jag köpte av dig på bokmässan. Jag gillade den! Fick mig att vilja skärpa till mitt miljömedvetande. Tack!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin