onsdag 17 oktober 2018

Bokonsdag: Du och dina pengar, den enkla vägen till bättre ekonomi


Alla kan öka sitt ekonomiska självförtroende är den här bokens grundtex.

Du & Dina Pengar är den perfekta boken för den som tycker att det här med pengar och ekonomi är krångligt men även jag som läst väldigt många böcker inom området vardagsekonomi blev peppad. 
det märks att författaren har en bakgrund som pedagog och undervisar i mental träning m.m. jag gillar bland annat liknelsen mellan ens privatekonomi och ett mobilbatteri i budgetkapitlet.
 
Boken innehåller tydliga och lättfattliga tips om hur man klokt hanterar dina pengar och sitt långsiktiga sparande. Det handlar mycket om att bättre förstå, för att på så sätt få en bättre överblick vilket på sikt  avdramatiserar det här me ekonomi. Med nya kunskaper och enkla förändringar kan man sedan börja handskas med pengar på ett smartare, mer medvetet och långsiktigt framgångsrikt sätt än tidigare vilket gör att man snabbt når fantastiska resultat. Jag upplevde t. ex detta när jag började använda mitt budgetprogram YNAB - på något sätt räckte pengarna helt plötsligt mycket längre och jag kunde tydligt se hur min nettoförmögenhet ökade månad för månad.

Jag gillade särskilt kapitlet om "Veckpeng som ekonomisk träning" som diskuterar kopplingen mellan pengar och prestation och bland annat tipsar om hur man uppmuntrar till målsparande.

Boken är utgiven på Sterners förslag som även gett ut ett flertal böcker inom det privatekonomiska området som Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier, Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning, m. fl (som du kan läsa om här). 

Om författaren
Erik Wennstam är gymnasielärare i svenska, psykologi och mental träning. Han är bosatt i Uddevalla. Här kan läsa en intervju med honom.

Boken finns att låna på bibliotek eller köpa i bokhandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin