onsdag 7 februari 2018

Bokonsdag: How to get dressed

How to get dressed

“ …. you’ll find you are suddenly the very best version of yourself you’ve ever been“

Idag fortsätter jag på förra veckans "kläder och mode tema" och recenserar boken "How to get dressed. A costume designer's secrets to making your clothes look, fit and feel amazing. Den här boken handlar egentligen väldigt lite om mode istället fokuserar den på hur man ska gå tillväga för att få de kläder man har att sitta perfekt (eller hur man fixar till sina 2nd handfynd).


Några exempel på kapitel i boken:

  • Fit: The True Enemy of Great Style
  • Be your own costume designer
  • Alter Your Clothes, Alter Your Life
  • Dumb Fashion Rules
  • Wardrobe Tools
  • Dressing for Success is Dead
  • Closet Hacks
  • Laundry – You’re Doing it Wrong

I boken beskriver författaren även hur hennes arbete som kostymör går till och alla klädkatastrofer som hon varit med om. Hon tipsar om att man kan använda samma typ av principer som styr hennes arbete till att styra upp sin egen garderob (kapitel 4 - Be your own costume designer). För varför ska bara Hollywoodstjärnor dra nytta av hennes kunskaper? I kapitlet intervjuas fyra kvinnor som döpt sina stilar till "classic pop", "faux bespoke", "librarian noir" respektive "austere glam". Skapa din egen rollkaraktär och stil helt enkelt. Och det handlar verkligen inte om att banta ner sig för att passa in i kläder:
"Buying bigger and then taking in only where needed is the costume designer's ultimate secret weapon for dressing curves..."

Boken är full av olika tips och tricks - både mer permanenta som hur man fixar till en skjorta så att den sitter bra till hur man man kan använda toupétejp (eller i värsta fall vanlig dubbelhäftande tejp) till att få till den perfekta urringningen (inte visa för mycket eller för lite...). Säkerhetsnålar i olika storlekar är också något som kan rädda upp de flesta situationer så ha alltid några i väskan. Sist i boken hittar man även tips på hur man får bort olika typer av fläckar som blod eller nagellack.

Boken vänder sig främst till kvinnor men det finns ett kapitel i slutet av boken som riktar sig till män (Dude’s – This One is for You).
Jag lånade boken på biblioteket med det här en bok som jag faktiskt skulle vilja ha som referensbok i mitt bibliotek eftersom den innehåller så många tips och tricks.


Om författaren
Alison Freer är kostymör som bor och arbetar i Hollywood. Hon har tidigare skrivit för publikationer som xoJane, Food52 och The Strategist.

2 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin