onsdag 25 maj 2016

Att spendera lite pengar

Den senaste tiden har jag börjat spendera lite mer pengar, t. ex ätit lunch på jobbet istället för att alltid ha med mig lunchlåda. Anledningen till detta är jag vill känna efter om det är värt för mig eller inte. Jag har snålat så länge för att få ihop pengar till mina resor och nu känner jag måste jag ta ett litet break innan jag fortsätter mot nästa mål.
Kanske är det en 40-årskris? Om blott några dagar fyller jag år och blir medelålders - är jag verkligen där jag vill vara i livet? Svaret är nog faktiskt ja men det hindrar inte att man funderar över sina prioriteringar.

Vad gäller lunchen så har jag kommit fram till att ha lunchlåda större delen av tiden och att äta ute/på jobbet 2-3 gånger i månaden är perfekt för mig. Jag sparar pengar på att att äta god hemlagad mat men kan samtidigt träffa vänner och kollegor ute på lunch eller passa på när kocken gör någon av sina specialiteter.
Samtidigt försöker jag att se över andra stora och små summor som dras här och där. Jag använder t. ex sällan Sunfleet ändå betalar jag 169 kr varje månad för att få tillgång till tjänsten - behålla eller skippa? Bortkastade pengar när jag inte använder det men samtidigt ett billigt sätt att ha tillgång bil.
Spotify Premium och Viaplay - Spotify lyssnar jag på varje dag och fördelen med Viaplay är att man kan ladda ner och se offline, perfekt när man åker buss eller tåg.
Annars har jag inte så mycket mer fasta utgifter - bredband och bas TV ingår i hyran och jag betalar ca 300 kr i månaden i mobilräkning vilket inte är så farligt. Sen är det 200 kr i månaden till SOS barnbyar.

Om några veckor är det dags att utvärdera årets ekonomiska mål och där har det hänt en del så det blir ett roligt inlägg att skriva. Och jag kommer även att blogga om vad jag lägger mina pengar på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin