måndag 2 november 2015

Böcker och bakning i November

Augustnominerade

Träningen som jag skrev om i förra veckan går bra förutom lite träningsvärk. Det känns skönt!  Nu är det ny månad och jag kommer ägna en hel del tid åt läsning.  Det är nämligen andra året i rad som jag (i egenskap av bibliotekarie) är en av de 63 elektorer som är med och utser årets augustpristagare och jag har fått hem de sex böcker som är nominerade till årets svenska fackbok:

 • Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren, Karin Bojs, Albert Bonniers förlag
 • Käraste Herman. Rasbiologen Herman Lundborgs gåta, Maja Hagerman, Norstedts.
 • Monster i garderoben. En bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates, Johan Hilton, Natur & Kultur
 • Den sårade divan, Karin Johannisson, Albert Bonniers förlag
 • Knark. En svensk historia, Magnus Linton, Bokförlaget Atlas
 • Den nya staden. Utvandringen till Amerika II, Lennart Pehrson, Albert Bonniers förlag
Dert känns väldigt lyxigt att få hem en hel hög med olästa böcker. Jag ser särskilt fram emot att läsa boken om Herman Lundborgs men jag började med boken om Anthony Perkins.

Det ska bli intressant att se vilken som vinner också. Förra året gillade jag Anders Rydells Plundrarna bäst men Lars Lerins bok Naturlära som vann var naturligtvis helt fantastisk den med.
Vi får se om det dyker upp någon recension i bloggen, det är ingen av böckerna som direkt passar in i det som jag bloggar om.

Böcker går bra ihop med bakning också. Nu närmast letar jag ägg- och mjölkfria recept till något gott att ha med bort på en middag hos vänner i helgen. Det lutar åt någon form av äggfria muffins med en god topping. Eller kanske en smarrig paj? Sen bakar jag bröd som vanligt. Mest mina standardrecept. Jag har också planer på att baka eget fröknäcke efter att ätit olika goda varianter hos vänner och bekanta. Det här verkar vara ett enkelt recept!

Har du några bra tips på ägg och möjlkfritt?

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar höstsyssla, att plöja en trave Augustnominerade böcker! Det är lite knepigt med både mjölk- och äggfritt tycker jag, men jag skulle kunna tänka mig att satsa på att göra miniäppelpajer (eller en vanlig stor för bekvämlighets skull) med mjölkfritt smör eller kokosolja. Med havregryn och lite grovhackade mandlar och hasselnötter så blir det en fantastisk höstfika! Kanske en skopa ris- eller sojabaserad vaniljglass till?

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, äppelpajer är ju väldigt gott!

  SvaraRadera
 3. WOW! Vad maffigt att få läsa hela den högen! Jag har svårt att läsa böcker just nu pga utbrändhetssymptom (koncentration) *suck
  Kram fr sö Dalsland <3

  SvaraRadera
 4. Kika i "smarta sötsaker" av Ulrika Hoffer. Massor av bra recept. Tryffelkakan med paranötter är riktigt bra!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin