tisdag 9 augusti 2011

Tillbaka på cykeln i Danmark

Breakfast for champions

Dansk frukost!

Årets semester inleddes med att cykla i Danmark. Planen var ursprungligen att cykla längs Strandvejen. Jag har tidigare åkt bil, buss, tåg och även vid ett tillfälle försökt att lifta (det gick inte så bra, vi fick promenera och till slut tog vi bussen) mellan Helsingör och Köpenhamn. Att ta cykeln till Danmark fungerar utmärkt med Öresundståget.


Bike on ferry

Väl i Helsingborg cyklar man runt Knutpunkten fram till färjeterminalen och tar färjan över sundet (cykeln kostar inget extra).

Inför resan lånade jag boken Cykelpromenader Öresund runt (här kan du bläddra lite i den). Boken ger 22 förslag på cykelturer på båda sidor av Öresund, i Malmö och Lund, på Österlen, i Köpenhamn och på Nordsjälland. Varje tur är tänkt som en dagsutflykt och längden varierar mellan 12 och 33 kilometer. Samtliga utflyktstips har utförliga kartor och vägbeskrivningar samt tillhörande tips på trevliga kaféer och rastplatser. Författarnas filosofi är att rasterna är lika viktiga som cyklingen, vilket tydligt framgår av bokens innehåll. Detta är deras andra cykelguide. 2007 kom "Alla dessa cykelpromenader i Stockholmstrakten".

Mer!
Läs en artikel från DN söndag om Öresund runt på två hjul
Dansk Cyklist Forbund säljer cykelkartor för hela Danmark och ett flertal andra länder och kan hjälpa till med generell information om cykelsemester, vardagscykling m.m. Det brukar även gå bra att besöka turistinformationen.

1 kommentar:

  1. Jag har själv varit på cykelsemster när jag var liten och sa aldrig mer, men det är inte utan att jag blir lite sugen på det igen. Danmark vore inte så dumt.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin