För att maximera matbudgeten och minska matsvinnet har vi en strikt matplanering som i grova drag ser ut på följande sätt:
måndag: bönor
tisdag: soppa
onsdag: pasta i någon form
tordag: fisk
fredag: texmex ( burritos, quesadillas)
lör: pasta till lunch / fritt val till middag
sön: roligare frukost / fritt val till lunch och middag
Den grova matplaneringen gör att jag
Den här veckan äter vi :
Måndag: baked beans on toast (rostbröd över från helgen)
Tisdag: tomatsoppa med grillade ostmackor (rostbröd över från helgen)
Onsdag: färsk pasta (extrapris på Hemköp den här veckan)
Torsdag: hemmagjorda fiskpinnar och potatismos + efterrätt
Fredag: rester (förmodligen något med potatismos typ potatisplättar)
Lördag: lunch: matsäck middag: fisksoppa
Söndag: lunch: morotssoppa med ingefära middag: indisk kikärtsgryta
Veckans stora händelse är annars att sonens klass är i regionfinal i Vi i femman så på torsdag kommer vi förhoppningsvis att fira vinst och att de gått vidare till rikskval - håll tummarna! På fredag tömmer vi kylskåpet/äter rester eftersom vi ska åka bort under sportlovet.
visst kan det vara jobbigt att alltid komma på något att laga...
SvaraRaderaJust nu längtar jag väldigt mycket efter morotslåda - ditt recept :-) Det får bli nästa vecka.
RaderaJag lagar mat efter veckans extrapriser på coop och ica. Det finns alltid färsk mat med kort datum billigt och djupdykningar ner i frysen ger som oftast positiva och goda resultat. Tacksam att mina bägge döttrar är matintresserade och det blir oftast de som bestämmer maten. På så sätt blir alla nöjda :)
SvaraRaderaMed 18-årig son hemma är det viktigt att alltid ha saker i kylen som kan ätas - gärna omedelbart. I förrgår gick matlådorna till lunchen dagen därpå rakt ner i tonåringen! Hå hå ja ja.....
SvaraRaderaMina är alltid hungriga på kvällen numera, en sådär 2h efter middag...
Raderabra veckolista! Detta ska jag nog också anamma!
SvaraRadera