Ikväll stängs klimatbrevlådan utanför Universeum som har lockat mer än 150 göteborgare att lämna in tips om hur vi kan förbättra miljön.
Med projektet 100-dagar av inspiration har Göteborgs Stad visat hur de gör bra saker för energi/klimatfrågorna, mitt i vardagen. Ett 40-tal av Göteborgs Stads bolag/förvaltningar står bakom detta inspirationsprojekt som även stöds av Ekocentrum och Universeum. Under parollen i vardagen förändras vörlden har man gjort följande:
- En daglig notis i GP under perioden 4 december till 12 mars, det vill säga 50 dagar före och 50 dagar efter Leve klotet galan där Al Gore fick Göteborgspriset för hållbar utveckling
- Notiserna monteras upp en om dagen på en 14 meter lång bakgrund i trappan framför regnskogen på Universeum.
- Information till media har gått ut dagligen.
- Notiser har publicerats dagligen på Vårt Göteborg under en ny knapp med namnet Klimatinspiration.
- Klimatbrevlådan - en elektronisk på webben och en fysisk i Universeums entré.
- Var tionde dag har man redigerat ihop de senaste notiserna till en väggtidning. Den har distribuerats till skolor, kulturhus, bibliotek, simhallar, ungdomshus, fritidsgårdar m m.
Läs mer!
Göteborgspriset för hållbar utveckling 2007 gick till Al Gore som mer än någon annan väckt hela mänskligheten till insikt om lägets allvar men även tidigare års pristagare är intressanta.
Utan Al Gore skulle inte diskussionen tagit sån fart, det har han gjort bra, men lite onyanserat nu. Svårt att greppa om verkligheten, siffrorna tolkas olika, en lekman hänger inte med, många bryr sej inte, har jag märkt. Behövs lite mer "vanligt" folk också, som lever som de lär, riktiga forskare - fast de är inte alltid lika duktiga på att föra ut sitt budskap.
SvaraRadera