tisdag 14 juni 2011

Cykeltisdag: King of the road vs. Uttramparen

Eftersom jag är mer eller mindre beroende av att cykla efter mitt egna cykeläventyr tycker jag att det är roligt att läsa om andra cykelgalningar.Foto: Linda Stolpe Margenberg

I sommar blir det en cyklisternas kamp - på ena sidan ringen hittar vi King of the road:
Jesper Lissmark Hult som tänker bli först att cykla på en enhjuling genom hela Sverige i sommar.
Under sin uppväxt har Jesper Lissmark Hult, 25, fått höra att han inte duger. I skolan retades han för att han var annorlunda. Men istället för att rätta in sig i ledet bestämde han sig för att gå sin egen väg. En väg som i sommar kommer att ta honom 3000 kilometer. På en enhjuling.
För att klara den spektakulära resan har Jesper tvingats cykelträna hela vintern i decimeterhög snö på vägarna runt om i Sundsvall. Förhoppningsvis bjuder sommarlandskapet på bättre väder och finare underlag. Men varken regn eller hagelskurar kommer att hindra Jesper från att genomföra sitt äventyr.

Uttramparen

På andra sidan ringen finns Uttramparen som tidigare gästbloggat här. Sommaren 2011 ska Emil Mörk cykla tvärs över den amerikanska kontinenten. Han ska följa i de värmländska emigranternas fotspår på väg över kontinenten från öst till västkust.Just nu befinner han sig i Kentucky men du kan följa honom på hans blogg, Facebook eller Google maps.

Jag tycker att bägge är lika tuffa och det ska bli roligt att följa dem bägge! Jespers resa börjar vid Treriksröset den 19 juni och målgången är beräknad till Smygehuk i början av augusti. Emil ska också gå i mål någon gång i augusti.

Cykla på säger jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin