tisdag 23 oktober 2007

En god morgon?
Idag var det en mindre god morgon. Det började bra men urartade som så många gånger förr strax innan vi skall gå med skrik och bråk, ungar som inte vill klä på sig, en vill åka hiss den andra vill absolut ta trapporna, gråt hela vägen till dagis osv.

Jag vet inte hur man ska få ihop allt? Vi går upp kl. 06.00, går hemifrån ca 07.30 för att vi måste vara på dagis 07.50 och skall vara på arbetet 08.30. Vi har 1,5 h hemma på morgonen och problemet är att storebror vill leka "färdigt" hemma innan han går till dagis men han vill också hinna leka lite på dagis innan frukost. Jag vill äta frukost i lugn och ro hemma och ser gärna att barnen äter lite hemma även om de senare får frukost på dagis. Dagispersonalen har bestämt att vi måste lämna senast 10 min före frukost (08.00) för att det inte skall bli stress och kaos vid lämning. Vad skall vi offra? Skall vi behöva gå upp 05.00 på morgonen?

Det är sådana morgnar som man helst av allt vill ta första bästa restresa söderut. Men det är ju ingen lösning i längden. Terri Herrera Eriksson skriver i Aftonbladet om den nutida drömmen om framgångssagan;


"Idag handlar den om familjen Hansson/Lindström/ Englund där föräldrarna höll på att stressa ihjäl sig tills de en dag fick nog, sålde allt och flyttade till Thailand där de lever enkelt men harmoniskt på tjugo kvadrat (slutsats: det är möjligt även för dig att finna inre frid istället för att jäkta dig genom familjelivet)".


Men problemet är det förr eller senare blir vardag även i Thailand. I artikeln kan man läsa om Nille som flyttat hem från Thailand efter 12 år för att "temperaturen inte är särskilt behaglig i längden, att korruptionen är enerverande och att man efter ett tag märker att allt blir vardag även på andra sidan jordklotet samt att landet inte är särskilt barnvänligt alls". Här kan du läsa Nilles blogg, Om varför jag väljer att flytta hem till Sverige.Tidigare poster på samma tema:
Vill ha mer!
Lite om frivillig enkelhet i media
Ta makten över din tid
Lästips - Bli rik på riktigt!


Bilden är tagen av by wonderferret med Creative Commons Licens

P.S Jag vill passa på och säga välkommen till de läsare som hittat hit via artikeln i Femina!

4 kommentarer:

 1. Vardagsmorgnar och stressen som de innebär är ett svårlöst problem. Jag är ganska stresskänslig och mår urdåligt av att börja varje dag med stress, grin, skrik, tidspress osv.

  Jag har samma tidsschema som du ungefär: upp 6.00, gå hemifrån 7.30, lämna på dagis 7.45 och vara på jobbet 8.00. (Jag har nära mellan dagis och jobb!).

  Ofta är jag helt slut när jag kommer till jobbet. I höst har sonen bytt dagisavdelning och gråtit varje morgon vid lämning - det knäckte mig till slut. Maken fick göra en speciallösning på jobbet och ta över. (Han börjar 7.00). Jag vet inte hur man ska åstadkomma harmoniska morgnar, om du kommer på något får du gärna höra av dig! :)

  SvaraRadera
 2. Jag har skrivit ett kort inlägg om mat och miljö i min blogg idag. Där har jag länkat till dig eftersom jag tycker att du har mycket intressant att läsa här. Hoppas att det är ok!

  SvaraRadera
 3. Hm...vi har precis samma rutin varje morgon, dag ut och dag in.

  Vi går upp 6.45. Jag går in till barnen,väcker dem och pussar och kramar lite, Maken hoppar in i duschen. Mina morgontrötta barn komer ur sängen runt 7, in på dass, kissa, borsta tänder, på med kläderna jag förberett dagen innan. Sedan får de se "Lilla princessan" på barnkanalen som börjar ungefä 7.15. När programmet äör klart, 7.25, så stänger jag teven och vi går ut i hallen, maken hämtar bilen och barnen klär på sig ytterkläder (med min hjälp). Jag tar med dem ner till entrén och maken kör dem till dagis. De r på dagis 7.45.

  Rutiner, att göra samma sak, samma tid, tror jag är en bra idé. OCH att inte ha för myhcket tid för då hinner barnen påbörja saker som de givetvis inte vll avsluta. Det finns ingen tid för lek på våra mornar.

  SvaraRadera
 4. Snart blir kvällarna likanada...

  hälsar
  fyrabarnsmor

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin