tag:blogger.com,1999:blog-2772787883071925443.post4798407029020109580..comments2023-12-01T11:26:07.248+01:00Comments on Köpstoppsbloggen: Ätbara julklappar, apelsinmarmelad i crock-potAnn-Christinhttp://www.blogger.com/profile/13114711024410210843noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2772787883071925443.post-41472272629874887312013-12-17T09:26:58.963+01:002013-12-17T09:26:58.963+01:00Tack för tipset! Det var nästan inga kärnor i apel...Tack för tipset! Det var nästan inga kärnor i apelsinerna, bara i citronerna men jag ska tänka på att ha dem med nästa gång.Ann-Christinhttps://www.blogger.com/profile/13114711024410210843noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2772787883071925443.post-49843652601656251822013-12-17T09:20:03.885+01:002013-12-17T09:20:03.885+01:00Man kan göra på två olika vis för att få apelsinma...Man kan göra på två olika vis för att få apelsinmarmeladen lite tjockare utan att tillsätta något skumt. <br /><br />Antingen så skivar man apelsinerna kvällen innan man ska använda dem (ställ dem i en övertäckt bunke i kylen) å tar då tillvara på alla kärnor. Kärnorna lägger man i lite vatten och låter det stå för sig, i kylen över natten. <br />Morgonen efter, eller när man gör sin marmelad så tar man kärnvattnet och häller med i grytan man ska koka i, vill man inte leta efter kärnorna i koket lägger man dem i en tekula och lägger med den. <br /><br />Eller så låter man kärnorna vara kvar när man skivar frukten och fiskar upp dem när de flyter till ytan under koket. Kärnorna innehåller nämligen ett naturligt geleringsmedel.<br /><br />Visst är det gott med egengjord marmelad å japp, den vill gärna bli sådär schysst engelsk och kraftig i smaken inte sötmjäkig.<br /><br />ANNAhttp://www.wonderings.blogg.senoreply@blogger.com